Phelps a gyorsot is pillangóban ússza

2014.04.25. 12:18

A 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps közel kétéves kihagyás után indult újra versenyen, és az arizonai Grand Prix-n máris dobogóra állt, 100 pillangón a második lett Ryan Lochte mögött.

Phelps 52.13-at úszott, a sérülésből felépülő Lohte 51.89-cel győzött. Phelps egyaltalán nem volt elkeseredve, 52 másodperc körüli időt várt magától. A fordulónál már Loche vezetett, Phelps később elmondta, szinte mosolyogni kezdett, mikor látta ellenfelét, akivel már annyiszor megküzdött korábban. Visszajöttek neki a korábbi élmények.

Lochte is örömmel üdvözölte korábbi ellenfelét, párharcuk már 2004 óta folyik. Lochte elmondta, Phelps visszavonulása őt is elszomorította, mert mindig élvezte versengésüket, és most is ő késztette ilyen jó eredményre.

Bob Bowman edző szerint Phelps nem a legjobb technikával úszott, egy tempó bennemaradt a forduló előtt. Phelps is úgy vélte, élete egyik legrosszabb fordulója volt a csütörtök esti. A szám világcsúcstartója továbbra is a pillangóra koncentrál, a pénteki 50 méteres gyorsúszás, – hivatalosan szabad stílus –  előfutamát is pillangóban fogja teljesíteni.

Phelps visszatért

Phelps a londoni olimpián úszott utoljára versenyen. A visszavonulása után fel is mentek rá a kilók, fogyni akart, azért kezdett el újra rendszeresen úszni, aztán a versenyzéshez is újra kedvet kapott. Már mindenki arról beszél, hogy 2016-ban újra olimpia aranyért fog úszni. „Ez csak egy verseny egy száma volt. Elég hosszú út vezet addig, hogy eldöntsem, folytatom-e vagy sem. Óriási volt. Nagyon izgalmas volt az egész, és még azt is tudom, hogy ha folytatni akarom, hogyan úszhatok gyorsabban."