Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szegedi úszófelmérő és centenárium

2014.06.07. 16:05

Bár már héthónapos a hazai úszósportban a Jövő Bajnokai program, a felmérők sorozatában mégis premier volt szombaton: a kiemelt eseményeken első ízben versengtek a fiatalok nyitott uszodában Szegeden, ahol a helyi úszóklub centenáriumát is megünnepelték, írja az MTI.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Nagy Attila, a száz éve alapított Szegedi Úszó Egylet elnöke megköszönte a Magyar Úszó Szövetség támogatását, s azt mondta: a Jövő Bajnokai program keretében kapott összegek fantasztikus távlatokat nyitottak a szegedi úszóklub életében. A helyiek büszkék az első száz évre, de megítélésük szerint a második száz még eredményesebb lehet, különösen a Gellért Gábor vezetőedző által irányított, új alapokra helyezett szakmai programnak köszönhetően.

Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya szintén megemlítette, hogy Szeged rendkívül sokat adott már a magyar úszósportnak, és a folytatás is fényesnek ígérkezik, hiszen mind a klub, mind a Bán Sándor vezette dél-alföldi úszórégió igen tehetséges versenyzőket vonultat fel az utóbbi időszakban.

Czene Attila, aki innen indulva lett olimpiai bajnok, a létesítményfejlesztés fontosságáról beszélt. Elmondása szerint ő annak idején azért kezdett el úszni, mert akkor készült el a szegedi uszoda. Ezért is lényeges, hogy a városban felépüljön az oly régóta áhított fedett létesítmény - tette hozzá Czene Attila.