Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Risztov: A szívósságomra van most szükség

2014.06.24. 16:07

A Magyar Úszás Napján megrendezett Európa Kupa 10 km-es nyílt vízi versenye és ezüstérme után százakkal egyetemben bélhurut panaszokkal került kórházba az olimpiai bajnok Risztov Éva. A klasszis kedden elhagyhatta a kórházat, otthonában regenerálódik.

Nemcsak ő lett rosszul, hanem szinte valamennyi induló szombaton Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján. 

A lábadozás után teljes erőbedobással az augusztusi berlini Európa-bajnokságra koncentrál és mindent ennek rendel alá.

Edzőjével, Kovács Ritával a fokozatos terhelés mellett hamarosan újra folytatja a felkészülést.

Nehéz az elmúlt napokat meg nem történtté tenni - infúziót kapott, annyira megviselte a beteség -, de most már előre tekint.

„Érzem magamban az erőt, hogy újra formába lendüljek. Szívós, erős alkatú vagyok, erre van most mindenképp szükségem. Köszönöm a Kenézy Gyula Kórház munkatársainak az azonnali, minden részletre kiterjedő, kiváló ellátást. A gyógyulásban sokat segítettek a barátaim és az, hogy édesanyám itt volt mellettem" – mondta Risztov.

Risztov vasárnap este került kórházba, így emlékezett vissza, milyen állapotban volt. "A lázam magasra szökött, egyre rosszabbul éreztem magamat, be kellett látnom, hogy a problémát egymagam nem tudom megoldani. Közel voltam ahhoz, hogy pánikba essek."