Lenyomták a víz alá Olaszt, mégis 2. lett

2014.08.17. 15:09

Risztov Éva olimpiai távon vagyis 10 kilométeren szerzett ezüstérme után újabb második helyezést értek el a magyar úszók a nyílt vízi Európa-bajnokságon.

A 20 éves Olasz Anna a 25 kilométeres úszásban lett ezüstérmes, hét másodperccel kapott ki az olasz Grimalditól.

Olasz az utolsó, vagyis a kilencedik ellenőrző pontnál egyébként még vezetett, Grimaldi a negyedik volt ekkor, de az utolsó szakaszt ő bírta a legjobban.

Olasz négy tizeddel előzte meg a német bronzérmes Angela Maurert, akit mint a szövetség facebook oldalán lévő nyilatkozatában látszik, nem kedvelt meg.

"Nagyon kemény volt, ez volt az első huszonöt kilométerem. Azért nem volt annyira unalmas, mint amilyenre gondoltam korábban. M ost nem sokat látok, a szemem szépen be van dagadva, egész jól kiáztam. Hogy Grimaldi nyert, nem meglepő, ő a világbajnok, örülök, hogy ennyi időn át együtt tudtam vele haladni. Viszont Maurert mindenképpen meg akartam verni, a cancúni Világkupán egy tizeddel kaptam ki tőle. Mondtam magamnak, ez még egyszer nem fordulhat elő. Igaz, ő úgy gondolta, az utolsó bólyánál büntetlenül lenyomhat a víz alá, hazai pályán úgysem fogják kizárni, ezzel viszont sikerült annyira felidegesítenie, hogy még erősebb lettem az utolsó ötven méterre. A cél előtt nem sokkal már muszáj voltam én is odanyúlni, mert csak nem hagyta abba – végül csak sikerült előbb megérintenem a panelt. Boldog vagyok, többször is megpróbálom majd a huszonötöt, de azért továbbra is a tíz kilométert tekintem a fő számomnak."