Barbara, Borbála
1 °C
8 °C

A szarozás miatt befogják Verrasztó száját

2014.08.25. 14:47

A Magyar Úszó Szövetség szerint Verrasztó Dávid a vasárnap befejeződött berlini Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye alapján kaphat pénzjutalmat, bár a 400 méter vegyesen aratott győzelme utáni nyilatkozatának lett visszhangja.

Felkorbácsolta a kedélyeket Verrasztó Dávid nyilatkozata. Miután a 400 méter vegyesúszásban elsőként csapott célba és ezzel a berlini Eb-n az úszóválogatott 5. aranyérmét szerezte, közölte, hogy az Eb-arany otthon szart se ér. Többen felvetették, hogy mindezek tudatában kaphat-e pénzjutalmat az újdonsült bajnok. Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke szerint kaphat, hiszen ezt a vízben nyújtott teljesítménye alapján kiérdemelte. Ugyanakkor egy biztos, a közeljövőben szóvivőként nem kívánjuk alkalmazni - olvasható a MÚSZ hétfői közleményében.

Verrasztó 2010-ben és 2012-ben is ezüstérmes volt ebben a számban az Eb-n Cseh László mögött. Normál medencében ez az első Európa-bajnoki címe, egyben a magyar úszósport 80. Eb-aranya. A 26 éves Verrasztó Dávid 38 évvel azután nyert 400 méter vegyesen Eb-aranyat, hogy édesapja, Verrasztó Zoltán világcsúcsot úszott ebben a számban. (MTI)