Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Hosszú Katinka élete formájában

2014.08.28. 10:10

Hosszú Katinka szerda este világcsúcsot úszott. „Amikor délelőtt 1:51-et úsztam kétszáz gyorson, már éreztem, hogy ma remek napon lesz – kicsit meg is lepett, hogy már az a szám ilyen jól sikerült. Ezek után még nagyobb önbizalommal álltam oda délután, és ennek tudható be a sok jó eredmény. Megmondom őszintén, a kétszáz gyors világcsúcsát is meg akartam dönteni, de végül elmaradtam három tizeddel... Persze, nem bánkódtam, pláne, hogy a másik célt sikerült elérni, azaz egyéni csúcsot úszni kétszáz vegyesen...”

Női 200m vegyes egyéni - FINA Swimming World Cup 2014 Doha

Már Berlinben, az úszó-Eb-n is kiválóan szerepelt, ott mégsem tudott javítani az időeredményein, míg most Dohában átírta a rekordlistát. „Erről Shane-nel is beszélgettünk, és lehet, hogy megtaláltuk a megoldást – már azon túl, hogy nekem két nap rengeteg pihenőidőnek számít. Így utólag talán kijelenthető, hogy Berlinben egyszerűen képtelen voltam kialudni magam. Pedig, és ezt a mostani idők is bizonyítják, határozottan úgy érzem, jobb formában vagyok, mint egy éve, Barcelonában. Az Eb-n mégsem sikerült a tavalyinál jobb időket úsznom, mert nem ment az alvás normálisan. Leginkább azért, mert a légkondi eléggé gagyi volt. Mi hozzászoktunk ahhoz, hogy az átlagosnál jóval hidegebb szobában, 18 fokban alszunk. Berlinben nem tudtunk 22-nél kevesebbet csinálni, valószínűleg ebből eredt a rossz közérzet, a fáradékonyság. Ide megérkeztünk, kétszer is tökéletesen jól aludtam, és máris teljesen másként éreztem magam a bőrömben.”

„Mivel már harmadik éve jövök ide, a helyi magyarok egyre jobban figyelik, mikor van a verseny, és most már rengetegen jöttek ki, azaz hatalmas őrjöngés volt a világcsúcs után – köszönöm ezúton is a buzdítást, tényleg óriási volt a hangulat, teljesen más volt így úszni!”