Phelps egy időre felhagy az úszással

2014.10.05. 18:52

 

Egy időre felhagy az úszással a 18 olimpiai bajnoki címével rekorder Michael Phelps, aki azt tweetelte vasárnap, hogy most saját magára kell figyelnie - jelentette a CNN.

Az amerikai hírtévé szerint minden idők legsikeresebb olimpikonja arról értesítette követőit: egy olyan programban fog részt venni, amely segít neki abban, hogy jobban megértse önmagát.

"Az úszás fontos része az életemnek, de jelen pillanatban saját magamra kell figyelnem" - írta hivatalos Twitter-oldalán Phelps, akiről korábban úgy hírlett, fontolgatja a 2016-os riói olimpián való indulást.

A 29 éves úszó azután döntött így, hogy rövid időre letartóztatták és vádat emeltek ellene ittas vezetésért, gyorshajtásért és dupla záróvonal átlépéséért.

Az olimpiai játékokon 22 érmet szerző úszót kedden vették őrizetbe a Maryland állambeli Baltimore-ban kora hajnalban, mivel Land Roverjével 84 mérföldes óránkénti (135 km/h) sebességgel hajtott egy olyan szakaszon, ahol 45 mérföld per óra (72 km/h) a megengedett maximális sebesség.

Phelps később bocsánatot kért cselekedetéért, közleményben jelezve, hogy minden tettéért viselnie kell a következményeket, és mélyen sajnálja, hogy rossz példával járt elől.

Az úszónak nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel ittas vezetés miatt, 2004-ben, az athéni olimpia után nem sokkal 18 havi próbaidőre ítélték.

"Az elmúlt pár nap rendkívül nehéz volt számomra. Elismerem, nem ez az első eset, hogy rosszul ítéltem meg a helyzetet, és nagyot csalódtam magamban" - fogalmazott az úszó, aki hozzátette, el kell végeznie a szükséges munkát annak érdekében, hogy tanuljon ebből, és jobb döntéseket hozzon a jövőben.

Michael Phelps a 2012-es londoni ötkarikás játékok után 20 hónapra visszavonult, ám idén tavasszal visszatért. Az utóbbi hat hónapban versenyszerű felkészülést folytatott, két számban, 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen is bekerült a jövő évi világbajnoki csapatba. Ezenkívül kacérkodik a riói olimpiai indulással is.