Szilvia
5 °C
16 °C

Kiss László hat magyar érmet vár a dohai rövidpályás-vb-n

2014.12.01. 10:40

Szerdától vasárnapig Dohában a rövidpályás vb-n versengenek a világ legjobb úszói, köztük a magyarok, akiktől Kiss László legalább hat érmet vár.

A válogatott szövetségi kapitánya elutazás előtti nyilatkozatában az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy medálszínekről nem beszél, "de jó lenne, ha arany is lenne közöttük". A szakvezető a sportág hazai élversenyzőitől reméli a legjobb szereplést, legfőképpen Hosszú Katinkátó és a 200 méteres mellúszásban címvédő Gyurta Dánieltől.

„Jó eredményt remélek Gyurta Danitól, és örülnék, ha 100 mellen is tovább javulna – jelentette ki Kiss László. - Nagyon bízom Hosszú Katinkában is, aki ezúttal tíz egyéni számban rajtol, és ha kell, váltóban is kész szerepelni."

Mellettük a két Verrasztó, Dávid és Evelyn, de Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna vagy éppen Biczó Bence, Bernek Péter és Kozma Dominik is ott lehet a legjobbak között.

„És ne feledkezzünk meg az ifjúsági olimpián győztesekről, a kétszeres bajnok Szilágyi Liliánáról, továbbá Kenderesi Tamásról és Grátz Benjáminról sem, a legifjabbak, Gyurinovics Fanni és Késely Ajna esetében pedig azt várom, hogy mély vízbe dobásukból sokat tanuljanak, szokják a világversenyek légkörét" – mondta a kapitány, hozzáfűzve, hogy a válogatottat 21-en alkotják, s minden idők legfiatalabb magyar csapata indul ezen a rövidpályás világbajnokságon.

A katari világbajnokságon induló magyarok:

férfiak:

Balog Gábor, Bernek Péter, Biczó Bence, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Grátz Benjámin, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Holoda Péter, Horváth Dávid, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Szabó Norbert, Verrasztó Dávid

nők:

Gyurinovics Fanni, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn