Hosszú: Kellenek az ilyen napok is

2014.12.03. 19:58

Két ezüstérmet szerzett a rövidpályás úszó-vb első napján Hosszú Katinka, bár mindenki aranyakat várt tőle, ő is magától. Mindkétszer a spanyol Mireya Belmonte verte meg, mindkétszer világcsúccsal, miközben a magyar is mindkétszer egyéni csúcsot úszott.

Csalódottan, de pozitívan nyilatkozott az úszószövetség facebook-oldalán.

"Nem tehetek szemrehányást magamnak. Utólag mondhatnánk persze, hogy elég lett volna csak 400 vegyesen indulni, de a 200 pillangót semmiképp sem akartam elengedni, és végül sikerült a legjobb időmet úsznom. Igen, lehet, hogy egy kicsit gyorsabban kezdtem annál, amennyire kellett volna, és emiatt talán jobban elfáradtam a végére, ennek ellenére ezzel nem lehetek elégedetlen. A száz hát csak középdöntő volt, annak bele kellett férnie. Nyilván más lett volna a négyvegyes, ha az az első szám, ami a Világkupákon megszokott, és elismerem, benne volt a lábamban a kettő pillangó is" - említte meg, hogy a VK-n, amin 51-szer nyert idén, és ezzel az év úszónője lett, neki kedvezőbb a számok sorrendje.

Azt mondja, a negatív élményekre is szüksége van, mert azokból tanulva lehet előrébb jutni.

"Belmonte ma óriásit úszott, egyáltalán nem baj, hogy van egy ilyen ellenfél, aki időnként elver. Mert így még nagyobb akaraterővel és motivációval állok oda januárban, amikor újrakezdem. Kellenek az ilyen tapasztalatok, mert újra és újra ráébred az ember, hogy nem elég, amit addig teljesített, még több kell, még nagyobb koncentráció, még komolyabb fizikai és lelki felkészülés. Higgyétek el, minden ilyen nap segít abban, hogy a jövőben még jobb legyek. És ezt szerintem már ezen a világbajnokságon be fogom bizonyítani."

A vb-n még több számban rajthoz áll, így a célja csak az lehet, hogy a végén világbajnoki aranyakkal térjen haza.