Hosszú: Sok minden kiszakadt belőlem

2014.12.04. 20:06

A dohai rövid pályás úszó világbajnokság szerdai versenynapján két ezüstérmet szerzett Hosszú Katinka, csütörtökön már aranyat nyert. 100 háton a táv felénél még csak harmadik volt, aztán világrekordot úszott. Dinamikus volt a hajrában, a szerdai darabosságnak nyomait sem lehetett felfedezni. 55,03-mal csapott célba az ausztrál Seebohm és az ukrán Zevina előtt.

"Úgy indultam neki a száz hátnak, hogy belepakolok mindent, és semmi nem érdekel. Az sem, hányadik leszek, az sem, milyen időt úszom, csak érezzem, hogy mindent kiadtam magamból. Ezért volt az, hogy amikor beértem, tényleg fogalmam sem volt, hányadik vagyok, mennyit úsztam, csak néztem, aztán a táblán végre sikerült kiszúrnom. Ja, hát első vagyok – ja, hát világcsúccsal!" - értékelt a rekorder.

És hogy mennyire örült sikerének? Mi zajlott le benne, amikor eksztázisban a vízre csapott egy hatalmasat?

"Azt hiszem, látszott, elég sok minden kiszakadt belőlem. Szerdán túlságosan arra koncentráltam, mi lesz az eredmény, és jóval kevésbé arra, hogy mit is csinálok a vízben. Ez nagy tanulság. Este Shane-nel megbeszéltük"

Az edzőférj, Shane Tusup is önkívületben ünnepelte az első helyet, sokkal jobban, mint egyszerű visszaigazolást a munkájukról.

"Az elmúlt időszakban elég kevés olyan napom volt, amikor nem jött össze semmi. A tegnapi ilyen lett, de ez sem akkora baj, néha erre is szükség van. És jó, hogy még így is nyertem két ezüstérmet, az pedig, hogy Mireia legyőzött, tényleg remek motiváció, de ez szerintem kölcsönös kettőnk között."

A spanyol Mireia Belmonte Garcia harmadik aranyát nyerte, 800 gyorson. Hosszú pénteken megszerezheti következő első helyét, 100 vegyesen.