Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Inkább fáradtan úszom, mint fickándozom

2014.12.06. 12:39

Hosszú Katinka pénteki két aranyérme után sem pihent a dohai rövidpályás úszó-világbajnokságon. Száz és kétszáz háton már világbajnok lett, és jó esélye van a legrövidebb távon, ötvenen is érmet szerezni. A délelőtti előfutamban a második legjobb időt (26.45) úszta, csak az ausztál Emily Seebohm volt nála gyorsabb (26.07).

Hosszú 200 vegyesen simán, harmadik idővel (2:07.04) bejutott a döntőbe, Verrasztó Evelyn azonban még nála is gyorsabb volt, 2:06.93-mal az egész mezőny legjobbja lett. A 400 vegyesen nyerő Garcia Belmonte kiesett, csak a tizedik időt úszta.

"Egy picit rosszul vagyok, egy hete küszködök egy kisebb betegséggel, és ezt most, hogy kiúsztam magam, érzem minden porcikámon – mondta Verrasztó. - Tudtam, hogy 2:07 környéke kell a döntőhöz, kicsit jobban is sikerült, de az sejthető, lesznek még csodák délután, és én nem biztos, hogy ehhez még jobban hozzá tudok járulni. Azért megpróbálom, persze."

"Csak a továbbjutás volt most a lényeg, nem akartam sokat kiadni magamból. Már kezdem érezni a lábaimat, ami amúgy nem baj, mert ahhoz inkább hozzá vagyok szokva, hogy kicsit fáradtabban úszom, mint hogy totál frissen fickándozom és csak keresem a vizet magam körül, mint az első nap délelőttjén. Amúgy valamelyik külföldi tévés kérdezte, nem sajnálom-e, hogy elmarad a csata Belmontéval - mondtam, nincs mit sajnálni, most volt a csata délelőtt, és ő veszített" - idézte Hosszút az úszószövetség.

Száz pillangón Szilágyi Liliána a hetedik idővel lett középdöntős. Jakabos Zsuzsannának most sem volt szerencséje, 50 gyorson 12 századdal maradt le a középdöntőről, a 17. lett.

Földházi Dávid 100 vegyesen úszott nagyot, 12 századra megközelítette Cseh László országos rekordját (53.11), és a 11. idővel jutott középdöntőbe.