Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ő az első afroamerikai világcsúcstartó világbajnok

2014.12.07. 16:41

A jamaicai Alia Atkinson sporttörténelmet írt Dohában, ő lett az első fekete úszónő, aki világbajnokságot nyert. Atkinson a 100 méteres mellúszásban győzött, megelőzte az utóbbi években domináló Ruta Melytutét is. Éppen az ő világcsúcsát (1:02.36) állította be.

A két úszónő még együtt fordult az utolsó hosszra, de Atkinson jobban bírta a hajrát, hét századdal verte meg a litvánt. A jamaicai a célban alig akarta elhinni, hogy ő nyert. A rövidpályás vb-ken korábban már nyert három ezüstöt, a londoni olimpián a negyedik volt.

Atkinson már a nyári Nemzetközösségi Játékokon is nyert, ott is ő lett az első fekete bőrű győztes, és minden idők legeredményesebb jamaicai úszójává vált.

Nemcsak úszik, de a sportágat is népszerűsíti, azt szeretné, ha a karibi térségben is egyre többen kezdenének versenyezni, vagy szerezzenek megfelelő vízbiztonságot.