Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszú Katinka három győzelemmel kezdett

2014.12.19. 19:03

Az itthon az év legjobb női sportolójának választott Hosszú Katinka kevesebb mint egy nappal a budapesti díjátadó után pénteken már Szentpéterváron úszott, és három számban is aranyérmet nyert.

A Vasas versenyzője a hagyományos, rövidpályás Szalnyikov Kupán szerepel, s az első napon - az oroszországi esemény honlapjának tanúsága szerint - a 100 méter pillangó döntőjében remekelt igazán, ahol 55.71 másodperces országos csúccsal nyert. A régi rekordot is ő tartotta a tokiói világkupa-viadalon tavaly november 9-én elért 56.24 másodperccel.

Hosszú két hátdöntőben győzött még: 50 méteren 26.66 másodperccel, 200 méteren pedig 2:01.80 perccel. Csak az 50 méter gyors fináléjában maradt le a dobogóról: itt - amúgy 24.58-as magyar csúcsához közel kerülve - 24.67-tel ötödikként végzett.