Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy év felfüggesztettel megúszta Phelps a részeges száguldozást

2014.12.20. 12:40

Másfél év próbaidőt és egy év felfüggesztett börtönbüntetés kapott a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps. Az úszót gyorshajtás miatt állították meg, majd kiderült, hogy részegen vezetett.

Phelpset még szeptemberben kapták el a rendőrök, közel kétszeresével lépte túl a megengedett sebességet, és a véralkoholszintje is duplája volt a Maryland államban megengedettnél. Phelpsnek nem ez volt az első ittas vezetése, már 2004-ben is lebukott egyszer.

A 2016-os olimpiára készülő Phelpset az amerikai úszószövetség is felfüggesztette hat hónapra, és a 2015-ös világbajnokságról is kizárta. Az úszó szeptember 30-a óta már részt vett egy 45 napos rehabilitációs programban, de ezután is járni fog kezelésekre és anonim alkoholisták találkozóira.

"Az elmúlt három éve életem egyik legkeményebb időszaka volt. Amin átmentem, életem legnagyobb tanulságait adta. Rossz dolgot csináltam, nagyot hibázta, de már előre nézek, és egy fényesebb jövőben reménykedem, ami nem olyan, mint a múltam" – nyilatkozta az úszó.