Risztov Éva hirdetésben keres pszichológust

2015.04.17. 11:41

Tavalyi ezüstérmes lett a berlini Európa-bajnokságon Risztov Éva, azóta nem indult nyíltvízi versenyen. Két hét múlva a mexikói, majd a júniusi balatonfüredi világkupaversenyeken elért eredményeivel szeretné bebiztosítani a részvételét a kazanyi világbajnokságon. Onnan egyenes út vezethet Rióba, az olimpiára, feltéve, hogy sikerül beverekednie magát az első tíz helyezett közé.

„A Kazany–Rió–Budapest, világbajnokságtól világbajnokságig kijelölt útvonalamat szeretném a lehető legtöbb sikerrel végigjárni, és ezért nagyon keményen meg is dolgozunk Kovács Ritával, az edzőmmel. Beszédes adatokkal nem szolgálhatok, mert a tét annál sokkal nagyobb, mint hogy szándékosan megkönnyítsem az ellenfelek dolgát. Annak nincs hírértéke, hogy a hetekre, sőt napokra lebontott feladattervünk megvalósításának eredményeiből csupa jó dologra következtethetünk. Ki is mondható: a jó elképzelések jó kivitelezésére" – hangoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatnak az olimpiai bajnok úszó.

Az elmúlt hónapok távolról sem voltak problémamentesek, de a kisebb-nagyobb napi gondokkal sikerrel küzdöttek meg.

„Szakmai titok, hogy milyen újításokat vezettünk be, azt viszont elmondhatom, hogy Rita sikerrel vett rá a munka mennyiségének nem csekély mértékű növelésére. Előnyükre változtak a dolgok körülöttem. "

Nem igazán foglalkozik azzal, hogy a hazai és a külföldi versenyzőtársai miként edzenek, hol vannak és hová tartanak, így elmondása szerint azzal is csak a május 2-i, cozumeli világkupaversenyen fog szembesülni, hogy a FINA versenysorozatának mexikói állomásán rajta kívül lesz-e még magyar.

„Nekem az a legfontosabb, hogy az idei első nyíltvízi 10 kilométeres versenyemen jó visszajelzéseket kapjak, és sikerüljön tisztességgel helytállnom. Örömmel fogom üdvözölni a magyar lányokat, aztán következhet a harc."

Elárulta, hogy mielőbb szüksége volna egy, a mentális felkészülését segítő pszichológusra. Meg is ragadta, hogy ezúton álláshirdetést adjon fel.

„Jó pszichológust keresek olimpiai bajnok mellé" – ez a jelige. Risztov augusztus 30-án lesz 30 éves, szeretne jól ünnepelni az augusztusi vb után.