Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Kiss Nikoletta ezüstérmes a junior nyíltvízi Eb-n

2015.07.10. 14:34

A svájci Teneróban zajló junior nyíltvízi Európa-bajnokság nyitónapján remek versenyzéssel lett második Kiss Nikoletta. A fiúknál Rasovszky Kristóf érte el a legjobb eredményt a magyarok közül: nyolcadik helyen végzett a 7,5 km-es távon, írta hírlevelében az Magyar Úszó Szövetség.

Kiss mindvégig kiélezett harcot folytatott az élbolyban, tőle cseppet sem szokatlan módon szívesen részt vett a közelharcokban is, sárga zászlós figyelmeztetést is kapott. Az olasz Alisia Tettamanzi nyert, 1,9 másodperccel érte előbb a panelt.

Novoszáth Melinda négy óra tájban olyan rosszul lett gyomorpanaszai miatt, hogy mentővel kellett kórházba vinni, a tavalyi junior vb-n bronzérmes Sibalin Flóránál pedig egy régebbi, súlyos húzódás újult ki olyan mértékben, hogy úszás közben képtelen volt levegőt venni a fájdalomtól, így egyikük sem lehetett ott a startvonalnál.

A fiúknál az egyre kiválóbb eredményeket elérő, már a felnőttek között is bizonyított Rasovszky Kristóf az első tízbe kerülnit, ami még a juniorok szintjén is elsőrangú teljesítmény. A győztes, olasz Andrea Manzi mögött 18,8 másodperccel ért célba Kristóf. Novoszáth Tamás a 27., Drigán Zoltán a 31. helyen zárt.

„A mozgalmas hajnal miatt kész felüdülést hoztak a verseny izgalmai – közölte Gellért Gábor szövetségi kapitány. – Kiss Niki ismét a tőle megszokott, magas színvonalú versenyzést hozta, végig az élbolyban haladt, aztán a befejező sprintben sajnos újfent az olasz lány volt picit jobb, akárcsak egy éve. Niki rendkívül feldúlt volt a célbaérkezés után, de azzal vigasztaltuk, hogy a korosztályos szabályok változása miatt jövőre még egyszer próbálkozhat az arany megszerzésével, ráadásul akkor már 10 kilométeren, ami tán még jobban fekszik neki. A fiúknál Kristóf és Tamás tudott az elejével menni nagyjából 6200 méterig, Kristóf addig a negyedik-ötödik helyen haladt, aztán amikor megindult a boly, akkor a bunyóban ők húzták a rövidebbet. Ettől függetlenül a formájuk jó, Nikié elsőrangú, ami remek hír a csapatverseny előtt, elvégre ott a lány résztvevő felkészültségén múlik szinte minden.”

Szombaton az ifik 5km-es távjával folytatódik az Eb, míg vasárnap a csapatversenyre kerül sor.