Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Jägermeisterrel fertőtlenítettek a magyar úszók, ezüstöt nyertek

2015.07.12. 15:34 Módosítva: 2015.07.12. 15:36

Két ezüstéremmel zárt a magyar cspaat a junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon, a svájci Teneróban. A gyomorfertőzések ellen jól bevált módszerrel védekeztek.

Az Eb zárónapjára a csapatverseny maradt: a 3 km-es, időfutam-formátumban lebonyolított számban ismét kitettek magukért a magyar juniorok. A Rasovszky Kristóf, Novoszáth Tamás, Kiss Nikoletta összeállításban versengő trió a második helyet szerezte meg. A németek 25 másodperccel voltak gyorsabbak, az oroszok pedig ennyivel később értek be a magyarok mögött, írta közleményében a Magyar Úszó Szövetség.

Gellért Gábor szövetségi kapitány elégedetten értékelt. „A csapatverseny ismét megmutatta, hogy a közös gyakorlások elengedhetetlenek ma már. Hiába szerepelt más csapatban egyéni érmes, Európa-bajnok, a három ember haladásának összehangoltsága dönt. Egy szezonban húsz-harminc közös edzéssel kiváló eredményt lehet elérni, nálunk Kiss Niki és Novoszáth Tamás már elég sokat tréningezett így a Maty-éren, de Rasovszky Kristóf is remekül beilleszkedett a rendszerbe, ennek köszönhető a dobogós helyezés. Remélem, a felnőtteknél is sikerül néhány hasonló alkalmat találni a kazanyi vb előtt.”

A szakvezető büszke arra, hogy míg az éremtáblán a negyedik, addig a pontversenyben a harmadik helyen végzett a magyar válogatott. „Örömteli, hogy az ifik kiválóan szerepeltek: nagyon nagy dolog, hogy ilyen széles a választék, és hogy a Magyar Úszó Szövetség támogatásának köszönhetően ennyi fiatalt ki tudunk próbálni. Egyre többen és többen barátkoznak meg ezzel a szakággal, és egyre több és több fiatalról derül ki, hogy van bennük potenciál. Megkockáztatom, néhány érmet még benne is hagytunk a zsákban, részben az itteni megbetegedések miatt, részben azért, mert voltak – például a Juhász-nővérek –, akiknek most inkább a szingapúri medencés junior világbajnokság van a fókuszban, nem akartak kockáztatni egy esetleges sérülést itt.”

Egy kisjéger rendel

Gellért Gábor elárulta, Novoszáth Melinda hirtelen megbetegedése után – a gyomrával volt probléma, de szerencsére már vasárnap tudott edzeni – eldöntötte, a németek csapatorvosának kipróbált módszerét alkalmazza, megelőzendő a szakágban időről időre előforduló fertőzéseket. „Lementem a boltba, vettem egy üveg Jägermeistert, aztán a csapatverseny előtti estén mindenkinek kötelező volt meginni egy kis pohárral, így biztosan fertőtlenítettük a gyerekek emésztőrendszerét. A német doki már évek óta ezt csinálja: ott minden csapattagnak kötelező minden verseny előtt és után innia egy pohárral, szerinte ennél tutibb eszköz nincs a nyílt vízben előforduló veszélyek kiküszöbölésére.”