Megalázó különbséggel nyert Eb-aranyat a magyar búvárúszólány

2015.08.20. 11:19

A tájékozódási búvárúszók felnőtt világbajnokságán és junior Európa-bajnokságán az ötbójás versenyszámban a junior lányok (14-20 évesek) között Gurisatti Lilla újabb aranyat nyert a csehországi Liberecben.

Ebben számban a versenyzőknek az egymástól 100-200 méterre elhelyezett öt bóját kell meghatározott sorrendben megtalálniuk, az eredményt a gyorsaság dönti el. A borús időben lebonyolított versenyen a dunaújvárosi sportoló az első bójánál második volt, majd átvette a vezetést, és hatalmas fölénnyel nyert. 8:34 perces idejével közel egy perccel volt gyorsabb a második, és majdnem kettővel a harmadik helyezettnél.

Gurisatti Lilla az Eb-n ezzel a második aranyát nyerte, ő győzött a csillag versenyszámban is, ahol a versenyzőknek csillagalakban elhelyezett bójákat kell megkerülniük, illetve megtalálniuk.

Nem véletlen, hogy a magyar lány ilyen kiemelkedően sikeres. Édesapja, Gurisatti Gyula búvárúszásban vb-ket nyert, mindent elért a sportágban, amikor egy emberi mulasztás miatt felrobbanó oxigénpalack mindkét lábát térdből leszakította. Utána sportlövő lett, olimpiákra is kijutott, aztán jött a versenyhorgászat, amiben 2014-ben világbajnokságot nyert.