Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FINA két évre eltiltotta Olga Beresznyevát

2015.11.09. 11:58

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kétéves eltiltással büntette Olga Beresznyeva ukrán hosszútávúszót, akinek az idén újraelemzett 2012-es londoni mintájában úgynevezett kombinált eritropoetint (rEPO) találtak. 

A 30 éves versenyző a három évvel ezelőtti londoni olimpiai játékokon 10 kilométeren hetedik lett - ebben a számban Risztov Éva győzött -, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azóta már törölte az eredményét. Az eltiltás miatt 2017. augusztus 18-ig nem versenyezhet, írja az MTI. 

Beresznyeva a 2010-es magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon, Balatonfüreden 25 kilométeren aranyérmes volt.

A NOB tíz évig tárolja a versenyzők mintáit, és ha új eljárást, mintaelemzési módszert fejlesztenek ki, akkor ismételten analizálhatják azokat.