Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hosszú Katinka idén még egyszer szétnyeri magát

2015.11.11. 18:57

Részvételi csúcsot jelentően 47 ország úszói indulnak az idei rövidpályás Európa-bajnokságon Izraelben. Az 52 országot összefogó kontinentális szövetség, a LEN szerdai hírlevele szerint a nevezések alapján okkal számolnak rekordjelenléttel a december 2. és 6. között Netanyában esedékes Eb-n, amelyet 25 méteres medencében rendeznek meg. Rövidpályán ez lesz a 18. úszó Eb, ahol a magyar válogatott is szerepel, Kiss László szövetségi kapitány számítása szerint 20-22 fővel.

A LEN közleményében külön is megemlítette, hogy a magyar csapatban a nyári, nagymedencés kazanyi világbajnokság aranyérmesei közül Hosszú Katinka és Cseh László is ott lesz az indulók sorában. A hírlevélben azt is rögzítették, hogy az Európa-bajnokság pénzdíjas, a LEN 220 ezer eurót oszt szét a 12 legjobb eredményt elérő versenyző között. Újdonság a korábbi hasonló viadalokhoz képest, hogy ezúttal nem négy, hanem ötnapos lesz az Európa-bajnokság. A 2013-ban avatott netanyai uszodába két és fél ezren férnek be. (MTI)