Győzött az igazság: hitelesítették a 10 éves úszó óriási rekordját

2015.11.26. 12:27

A MÚSZ szerdai elnökségi ülésén Gyárfás Tamás elnök javaslatára úgy döntött: a versenybíróság határozatát felülírva hitelesíti a hétvégén Juhász-Dóra Richárd által elért országos rekordot, amellyel egy 41 éve fennálló csúcsot adott át a múltnak a tízéves tehetség.

Bár a versenyző azért indulhatott a Budapest-kupán, mert a számítógépes versenynevezési rendszer hibája miatt besorolást nyert a 800 gyors időfutamára.

Életkora miatt nem nevezhették volna, ám az esetről készült beszámoló ismeretében Gyárfás Tamás elnök azt javasolta a MÚSZ elnökségének, hogy az ifjú tehetség nagyszerű eredményét mégsem szabad megsemmisíteni adminisztratív okokból. A távot ugyanis teljesen szabályosan, becsülettel végigúszta, ráadásul gyorsabban, mint bárki más a korosztályában.

Az elnökség egyetértett a javaslattal, azaz a versenybíróság döntését felülírva hitelesnek ismeri az országos csúcsot, amely mostantól 9:51.26 perc.

A MÚSZ elnöksége ugyanakkor határozatában kitér arra is, hogy valamennyi hazai versenyrendezőnek a lehető legprecízebben kell eljárnia a különböző korosztályos viadalok nevezéseinek hitelesítésénél, továbbá felhívja a klubok figyelmét is, tartsák tiszteletben az egyes versenyek kiírását.

Juhász-Dóra Richárd teljesítménye azért aratott nagy feltűnést, mert a legrégebben, 41 éve fennálló országos csúcsot döntötte meg – 1975 decembere óta Horváth Zsolt volt a 10 évesek között a rekorder 9:57.2-vel.  • Tippek
  • Babaváró hitel