Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győzött az igazság: hitelesítették a 10 éves úszó óriási rekordját

2015.11.26. 12:27

A MÚSZ szerdai elnökségi ülésén Gyárfás Tamás elnök javaslatára úgy döntött: a versenybíróság határozatát felülírva hitelesíti a hétvégén Juhász-Dóra Richárd által elért országos rekordot, amellyel egy 41 éve fennálló csúcsot adott át a múltnak a tízéves tehetség.

Bár a versenyző azért indulhatott a Budapest-kupán, mert a számítógépes versenynevezési rendszer hibája miatt besorolást nyert a 800 gyors időfutamára.

Életkora miatt nem nevezhették volna, ám az esetről készült beszámoló ismeretében Gyárfás Tamás elnök azt javasolta a MÚSZ elnökségének, hogy az ifjú tehetség nagyszerű eredményét mégsem szabad megsemmisíteni adminisztratív okokból. A távot ugyanis teljesen szabályosan, becsülettel végigúszta, ráadásul gyorsabban, mint bárki más a korosztályában.

Az elnökség egyetértett a javaslattal, azaz a versenybíróság döntését felülírva hitelesnek ismeri az országos csúcsot, amely mostantól 9:51.26 perc.

A MÚSZ elnöksége ugyanakkor határozatában kitér arra is, hogy valamennyi hazai versenyrendezőnek a lehető legprecízebben kell eljárnia a különböző korosztályos viadalok nevezéseinek hitelesítésénél, továbbá felhívja a klubok figyelmét is, tartsák tiszteletben az egyes versenyek kiírását.

Juhász-Dóra Richárd teljesítménye azért aratott nagy feltűnést, mert a legrégebben, 41 éve fennálló országos csúcsot döntötte meg – 1975 decembere óta Horváth Zsolt volt a 10 évesek között a rekorder 9:57.2-vel.