Az orvosok lemondtak rólam, de itt vagyok

2015.12.17. 13:19 Módosítva: 2015.12.17. 13:19

Hónapokon át a betegágyat nyomta, három kórházban is kezelték, de amióta újra az otthonában lehet az élettársával, új erőre kapott és már terveket is szövöget Széles Sándor, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel edzője.

„Rövid időn belül másodszor is lemondtak rólam az orvosok, és még azt sem titkolom, hogy nem éppen hosszú életet jósoltak nekem. A nagy kilátástalanságban dr. Pusztay Margit a Szent János Kórházban ismét megtalálta a módját annak, hogy miként lehet talpra állítani engem. Gyógyultnak érzem magam, már nem vagyok 62 kilós csontkollekció, a vitaminok mellett csak egy gyógyszert kell szednem és havonta egy alkalommal ellátogatnom a Jánosba, a kontrollvizsgálatokra." – mondta Széles Sándor a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Széles a kazanyi világbajnokságon lett rosszul, tanítványa a harmadik helyen ért célba 200 mellen.

Az edző még soha nem állt le a versenyzője felkészítésével négy hónapra, de még négy hétre sem. Emiatt aztán egyre türelmetlenebb, de már csak januárig kell várnia.

„Nem azért, mert 12-én leszek hatvan esztendős, hanem azért, mert nehezen bírom a versenyzők és az uszoda légköre nélkül. Lehet, hogy lesznek ellenzői az elhatározásomnak, és a visszatérésemet kétkedően figyelő emberek, ám számomra ez nem oszt és nem szoroz: nekem a következő olimpia évében Gyurta Dániel mellett van a helyem. És minden olyan versenyző mellett, akinek a felkészüléséhez hasznos tanácsokat tudok adni. Dani egy fantasztikus úszó, és nagyon bízom abban, hogy képes lesz megismételni a londoni bravúrját, de a 2015-ös eredményei azt mondatják velem, hogy nem árt majd egy kis finombeállítás. Persze úgy is fogalmazhatok, hogy még mindig szükség van az öregre. Az edzésterveket egyébként már írom is" - hangoztatta Széles.

Azt is elárulta, több mint egy éve nem fogyasztott alkoholt.