Vince
3 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Hiába keresik Hosszú Katinkát, elérhetetlen

2016.01.04. 14:52 Módosítva: 2016.01.04. 14:53

Kiss László szövetségi kapitány egyelőre nem tudott egyeztetni Hosszú Katinkával a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról. A legjobb magyar úszók egy része már megkezdte a felkészülést az olimpiára, mások pedig a napokban vágnak neki.

„A Verrasztó testvérek már elutaztak Amerikába, Gyurtáék a jövő héttől készülnek Hódmezővásárhelyen, de Hosszú Katinkát hiába kerestem telefonon, vele még nem tudtam beszélni" - írta közleményében a szakvezetőnek munkát adó szövetség.

Szerinte nyitottak a világ- és Európa-bajnoknő kéréseit illetően, aki karácsony előtt több kifogást is emelt a sportág helyzete miatt, de - tette hozzá a kapitány - úgy nehéz egyeztetni, ha elérhetetlen.

Tudomásom szerint a januárban átadandó Tüskecsarnokban - ha lezárul a közbeszerzési eljárás - beszerelésre kerül a szövetség által a hollandoktól megrendelt 73 millió forintos víz alatti kamerarendszer, amely segít az úszóknak a technika elemzésében, javításában, s éppenséggel a Komjádi uszodában is rendelkezésére áll Katinkának a kért külön helyiség

Hosszúnak a sajtótájékoztatón elhangzott panaszát - amely szerint kénytelen volt a medence partján átöltözni - nem érti, hiszen ő maga már jóval korábban átadta Katinkáéknak a Komjádiban levő sportorvosi szoba kulcsát.

„Mi mindenkor mindent megteszünk, hogy a lehető legtökéletesebben felkészülhessen az olimpiára, de jó ideje nem tudok vele egyeztetni például arról, hogy hová szeretne edzőtáborba menni, vagy hogy áprilisban el akar-e indulni a riói tesztversenyen, ahol az új olimpiai uszodát lehet feltérképezni" - mondta a szövetségi kapitány. Úgy nehéz ilyen kérdésekben dűlőre jutni, ha - bár Katinka a sajtótájékoztatóján a párbeszédet ösztönözte - a megbeszélésektől elzárkózik, mondta.

„Tény, hogy Hosszú Katinka immár 50 méteres uszodában ötszörös világbajnok, de én az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával is mindig szót tudtam érteni. A MÚSZ és Katinka kapcsolata akkor sérült, amikor a világklasszis sportoló lemondta, hogy önzetlenül részt vegyen a 2017-es világbajnokság promóciós filmjében. Azt nyilatkozta, hogy az ő lépéseit nem anyagi megfontolások vezették. Tudnia kell, hogy a szövetségét sem... - nyilatkozta Kiss László.

„Mi úgy gondoltuk, és ma is úgy gondoljuk, hogy a jövőjüket még a legjobb sportolóknak is más csatornákon keresztül kell biztosítaniuk. Erre számos más lehetőség nyílik. Szerintem büszkék lehetnek mindazok, akik a majd Budapesten és Balatonfüreden zajló világbajnokság arcai lehetnek."

„Azt is szeretném vele mielőbb tisztázni, hogy számíthatok-e rá a különböző váltókban - Mert ha a sűrű programja miatt még nem is indul adott esetben az olimpián stafétatagként, a riói ötkarikás szereplési lehetőség kivívásában segíthetne, mivel a váltóknál mi, magyarok még több számban is kiharcolhatjuk a részvételt" - mondta Kiss, aki megjegyezte, hogy az úszószövetség január elsejétől „szerződtetett egy jó kezű, kitűnő masszőrt, akit szeretnénk, ha a folyamatosan rendelkezésre álló szakembert sürgető Katinka kipróbálna".

„Biztos lehet abban, hogy a szövetség valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy harmonikus körülmények között egymás kölcsönös megbecsülésével a lehető legjobb eredményt érjük el az olimpián is" - szögezte le a szakvezető.

Hosszú ma aFacebookra posztolt egy képet, amin erősít, talán ha ott írnának neki, könnyebben elérhetnék.

Hosszú küldött egy meghívót, hogy szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart.