Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Gyárfás: Szokatlan és különös a szópárbaj Hosszú Katinka-ügyben

2016.01.05. 12:47
Gyárfás Tamás azt szeretné, hogy végre nyugodt, egészséges légkörben készüljenek az úszók a riói olimpiára.

Ennek elősegítésére a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke - amint azt az MTI megkeresésére  közölte - mind a maga, mind a szövetség részéről mindent elkövet.

Hosszú Katinka december 22-i sajtótájékoztatóján több kérdésben is bírálta a szövetséget, hiányolva a megfelelő szakmai háttér biztosítását.

Kiss László szövetségi kapitány arról beszélt, hogy nem tud egyeztetni Hosszú Katinkával sem az úszó kéréseit illetően, sem például a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról, mert képtelen a versenyzőt elérni.

„Határozott véleményem, hogy a megoldást meg lehet találni, ha valamennyi érdekelt ennek szellemében jár el. Értelmetlen és semmilyen szempontból nem előrevivő, ha oda-vissza repkednek az állítások és viszontválaszok. Mind Kiss László szövetségi kapitány, mind Hargitay András utánpótlás-kapitány és a MÚSZ valamennyi munkatársa hasonlóképpen gondolkodik" – mondta Gyárfás Tamás. Hozzátette, hogy egyetért Hosszú Katinka decemberi véleményével, mely szerint a párbeszéd a megoldás.

A MÚSZ elnöke nyomatékosította, azért szokatlan és különös a kialakult szópárbaj, mert a magyar úszósport eredményei világszínvonalúak, amit nem pusztán a kazanyi világbajnokság három aranya, három ezüstje, négy bronza, és a netanyai Eb érmei, a tizenegy arany, három ezüst, egy bronz igazol.

„Hanem az a hamarosan megjelenő hír is, mely szerint - árulta el az európai úszószövetség (LEN) gazdasági vezetőjeként Gyárfás - az esztendő legjobbjainak névsorában a női úszók között Hosszú Katinka, a férfiak között pedig Cseh László szerepel az úszók legjobbjaként, azaz két magyar került a kontinens trónjára."

A világszövetség, a FINA pedig január 31-én a Budapesten zajló ünnepi gáláján jelenti be hivatalosan, hogy kik érdemelték ki az év legjobbjai címeket - fűzte hozzá.

„Bár a FINA-vezetők által már ismert eredményt nem szabad közzétenni, annyit elmondhatok, ott sem lesz okunk a szégyenkezésre" – közölte Gyárfás Tamás.