A Hosszú-ügy szálait az olimpia után lehet elvarrni

063 501016126
2016.01.21. 19:30

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt az M4 sportcsatorna vendége volt, és természetesen szóba került Hosszú Katinkának, az idei olimpia legnagyobb esélyesének ügye.

Borkai szerda délután beszélt vele, és elmondta, hogy mivel ez nem telefontéma, a jövő héten négyszemközt fognak összeülni. Csak ketten, az úszószövetséget kihagyják az egyeztetésből. Az úszónő elmondta neki, hogy ki kellett állnia, nem tarthatta magában, ami bántotta.

  • A vita alapja: a hazai szövetség nem teremti meg a feltételeket a kimagasló versenyzéshez, a kimagasló eredményeket ellenben elvárja. 

Borkai kijelentette: a MOB Hosszú mögött áll, mert a sportoló az első. Megerősítette, nem tud amerikai színekben indulni az olimpián. A MOB-nak a dolga egyébként benevezni a sportolókat az olimpiára.

„Abban reménykedem, hogy nyugalom lesz, és mindenki teszi a dolgát. Valamikor majd egyszer, az olimpia után lehet ezeket a szálakat elvarrni, addig felesleges korbácsolni az indulatokat, feszültséget gerjeszteni és mélyíteni a konfliktust.”

Szerinte ez nem a probléma szőnyeg alá söprése. Borkai úgy érzi: nincs esély arra, hogy gyors megegyezés szülessen.

De azt sem szeretné, ha hosszabban tartósodna ez a helyzet, és folyamatos nyilatkozatháború alakulna ki. 

„Az a legfontosabb, hogy mindenki nyugodjon meg, mert az olimpia közelít” - összegzett.