Gyurta eljótékonykodja a Gyárfáséktól kapott úszópénzt

2016.02.02. 11:51

Tavaly decemberben a Magyar Úszó Szövetség 2-12 millió forint közötti összeget fizetett néhány sikeres úszónak. Ezt a pénzt rögtön azután jelentették be, hogy Hosszú Katinka rendkívüli sajtótájékoztatón támadta meg a szövetséget.

Hosszú azt a szerződést, amely a pénzről rendelkezett később szét is tépte. Egy másik úszó pénzéről is kiderült, hova került.

Mire kaptak pénzt?

A Magyar Úszó Szövetség kiemelkedő úszóinkkal szerződést kötött, hogy a lehető legeredményesebben tudjanak szerepelni a 2016. évi olimpián, illetve hogy vegyenek részt a 2017. évi hazai rendezésű világbajnokság népszerűsítésében.

Az UTE olimpiai, világ és Európa bajnok úszó, Gyurta Dániel ugyanis a pénz egy részét az Újpesti Torna Egylet utánpótlás nevelésére fordítja, írja közleményében a klub.

Gyurta azt mondta, a hazai 2017-es vizes-vb népszerűsítésében részt venni rendkívül megtisztelő, de úgy gondolta, hogy a felkészülésén felül további nemes célokat is szolgálhat a rendelkezésére bocsátott támogatásból. 

  Rólunk, Gyurtákról sokan tudják, hogy nagyszülőkig visszamenőleg elkötelezett Újpest drukkerek vagyunk, nagypapám rengetegszer vitt ki engem és Gergely öcsémet mérkőzésre, amikor még gyermekek voltunk. Így az érzelmi kötődés is nyilvánvaló. További fontos körülmény, mely a döntésemet befolyásolta, az elmúlt közel négy év tapasztalata. Amióta az UTE-ban vagyunk, látjuk milyen komoly utánpótlás nevelés zajlik valamennyi szakosztályban, azt is tapasztaltuk, hogy az egyesület vezetése minden körülmények között biztosítja nekünk a professzionális munkához szükséges nyugodt körülményeket, szakmai feltételrendszert, anyagi biztonságot és átláthatóságot, mely világszínvonalú eredmények eléréséhez elengedhetetlen.