Szánalmas a riói olimpiai felkészülés

2016.02.22. 13:47

Nem túlzás, ha azt mondjuk, káosz jellemzi a nyári olimpiai előkészületeket, a hétvégén a riói polgármester bepánikolva írt egy nyilvánosságra került levélben a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy feltehetően nem készülnek el a 4-es metró 16 kilométeres szakaszával, ami az olimpiai központ és a város centrum között közlekedne. 

A legújabb hírek szerint pedig az olimpia előtti hagyományos tesztversenyeket sem tudják a helyszínen megtartani, és elképzelhető, hogy az április 15. és 20. között esedékes tesztre nem lesz kész a riói olimpia fő uszodája.

Cornel Marculescu, a vizes sportokat tömörítő szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója elmondta, bőven akad még tennivaló a létesítmény körül, így lehet, hogy a tesztversenyt a műugrás helyszínén rendezik majd meg, ott ugyanis szintén rendelkezésre áll egy ötvenméteres medence, írja az MTI.

Az uszodában a szellőzőrendszer kiépítése okozza a legnagyobb problémát, ugyanakkor Marculescu biztos benne, hogy a létesítmény elkészül majd az augusztus 5-i ötkarikás rajtra.

Az első dél-amerikai olimpia megrendezését számos probléma nehezíti, beleértve a költségvetés drasztikus csökkenését, a szabadtéri vizek szennyezettségét, illetve a zikavírus okozta fertőzésveszélyt.