Hargitay András: A MÚSZ mindenfajta erőszakot elítél

2016.04.08. 12:15

Az utánpótlás szövetségi kapitánya, Hargitay András pénteken, azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy Kiss László csütörtökön lemondott felnőtt szövetségi kapitányi posztjáról, nyilatkozatában szomorúan értékelte a történteket, de nem zárja ki, hogy a bizonyságát is megkapja annak, amit Kiss László állít.

„Nagyon nagyra értékelem, hogy a Halhatatlanok Klubja nem fordított azonnal hátat az eddig általa nagyra becsült Kiss Lászlónak" - szögezte le az utánpótlás-kapitány, aki versenyzőként olimpiai bronzérmet, világ- és Európa-bajnokságot nyert. Hozzátette: ugyanakkor nagyon bántja, hogy van olyan tekintélyes sportvezető, aki két-három nappal ezelőtt még dicsőítette Kiss Lászlót, tegnap viszont már egy mondatra sem méltatta. 

„Pedig Kiss László neki is, nekem is és többeknek elmondta, hogy 1961-ben nem az történt, amit a perirat rögzített. Véleménye szerint egy koncepciós per egyik áldozata volt, mert bizony abban az időszakban ilyenek is zajlottak, de ő igenis be fogja bizonyítani, valójában mi történt. Kijelenthetem, hogy a MÚSZ mindenfajta erőszakot elítél, de - érthető módon - nem zárja ki, hogy a bizonyságát is megkapjuk annak, amit Kiss László állít” - hangsúlyozta a MÚSZ alelnöke.

A szakember elmondta, nagyon bízik benne, hogy megnyugszanak a kedélyek, főleg, mert a közelgő Európa-bajnokságon, az olimpián és a 2017-es világbajnokságon több győzelemre esélyes klasszisunk is lesz.

„Számomra elkeserítő, hogy őt, mint ahogy a szövetséget, azért is támadják, mert kiállt az évtizedek óta szakmailag itthon és világszerte elismert Kiss László mellett, holott szerintem éppen az lett volna a visszatetsző, ha nem ezt teszi” - jelentette ki Hargitay András.

Kiss Lászlóról kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Kiss csütörtökön mondott le posztjáról.