Szédítő időt úsztak 100 gyorson, nem is kellett hozzá cápadressz

2016.04.12. 16:00

Minden idők harmadik legjobb százméteres gyors idejét, 47,04-et ért el Cameron McEvoy az ausztrál olimpiai kvalifikációs versenyen. Csak cáparuhában úsztak nála eddig jobban.

A világcsúcsot a brazil Cesar Cielo tartja, 46,91-es idejét még cápadresszben, a 2009-es római világbajnokságon úszta. A francia Alain Bernard 46,94-et tudott.

A legjobb nem dresszes idő az ausztrál James Magnussené volt, a 2012-es ausztrál bajnokságon 47,10-et úszott. Ez dőlt most meg.

McEvoy az első ötven után még 37 századmásodperccel maradt el a világcsúcs részidejétől, a második hosszon még erősebb volt, végül csak 13 századdal lett gyengébb az ideje.

„Nem éreztem, hogy különbözött volna más versenytől. Ha tudom, hogy ilyen közel vagyok, akkor még egy kicsit megnyomom. Hihetetlen. De már tudom, hogy én és az edzőm, Richard Scarce a helyes úton járunk" – nyilatkozta McEvoy. Ideje ausztrál és nemzetközösségi csúcs is.

Az úszó ezzel a riói olimpia egyik favoritja lett, de azt nyilatkozta a Sydney Morning Heraldnak, hogy mivel most mindenki már rá figyel, nem lazíthat, még keményebben fog edzeni. Azt is tudja, hogy az olimpia sokszor mentális harc, és nem szoktak rekordok dőlni.

A válogató második helyezettje, a 17 éves Kyle Chalmers is rekordot döntött, 48,03-mal új junior világcsúcsot állított fel.