Cseh Lászlóra csak egy másik magyar veszélyes, Kenderesi

2016.05.18. 11:21

A londoni Európa-bajnokság szerda délelőtti selejtezőit a férfi pillangózók kezdték, és a szabályok értelmében Biczó Bence hiába lett ötödik ideje alapján, nem mehetett tovább a középdöntőbe, mert volt két másik magyar előtte.

A legjobb előfutamban ugyanis Cseh László mellett Kenderesi Tamás úszott az ötös pályán. A tavalyi magyar bajnokságon, a fiatal pécsi hatalmas hajrával legyőzte a később világbajnok Csehet.

Kenderesi most is nagyon keményen megnyomta az utolsó ötvenet, meg is közelítette Csehet, de megelőzni nem tudta.

A 30 éves Cseh 1:54,51-gyel fejezte be, a még 19 éves Kenderesi neve mellé 1:54,79 került. Biczó ideje 1:57,5.

A nőknél 200 vegyesen Hosszú Katinka 2:11,55-tel ért célba, ami természetesen a legjobb idő volt. Jakabos 2:13,29-et úszott, amivel ugyan a hatodik lett volna - ezzel zavartalanul léphetett volna tovább -, de mivel Verrasztó Evelyn 16 századdal jobbat ment nála, így a délutáni középdöntőre ő készülhet.

Verrasztó egyébként egy visszalépés miatt 100 gyorson döntőzhet délután.

Hosszú egy órát sem pihent, amikor 100 háton szólították, és a dán Nielsen mögött a második idővel jutott tovább a délutáni középdöntőbe.

200 mellen Horváth Viktor a 15. idővel került a középdöntőbe.

800 gyorson Kapás Boglárka a legjobb idővel került a csütörtöki fináléba - két másodpercet vert az angol Carlinra -, Késely Ajna, Risztov Éva és Juhász Adél azonban kiesett.