Cseh hidegvérrel, a leglassabb rajttal is a leggyorsabb

2016.05.20. 14:17

Cseh László a kétszáz pillangó aranyérme és az ötven ezüstérem után százon is bizonyított az úszó Európa-bajnokságon. Az előfutamokban övé lett a legjobb idő (52.05) úgy, hogy a leglassabb rajtoló volt.

Cseh a utolsó futamban, a négyes pályán úszott. Már a rajtnál nehéz helyzetbe került, a hármason induló Joeri Verlinden kiugrott a rajtnál és beledőlt a vízbe. Cseh higgadt maradt, kivárt egy kicsit, így mind a hét futamot összevetve is a legkésőbb indult el. Reakcióideje 99 századmásodperc volt. A nagy átlag 60-70 század körül szórt.

„Megzavart a holland srác, mert pont a dudába mozdult bele, ilyenkor azért kell a hidegvér, hogy ne menj vele még véletlenül sem. Az úszás egyébként rendben volt, lendületes is volt, de megy ez még gyorsabban is a folytatásban"

– idézte Cseh Lászlót a Magyar Úszószövetség Facebook oldala.

Csehen kívül még Pulai Bence folytathatja a száz pillangó középdöntőjében. 52.79-cel a kilencedik legjobb volt az előfutamokban.

Kétszáz háton Földházi Dávid és Balog Gábor középdöntőzik, előbbié az egész mezőny legjobb ideje volt. 1:57.69-cel úszott új egyéni csúcsot. Női kétszáz gyorson is két magyar, Késely Ajna és Verrasztó Evelyn ment tovább.

Kapás Boglárka 1500-on gyorson érte a legjobb időt a selejtezőben, még a spanyol Mireia Belmontét is megelőzte 31 századdal. A hatodik idővel Juhász Adél is döntős lett.