Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2020-ban tele lesz a Dagály

2016.07.09. 15:10

Döntött a LEN: az összes Európa-bajnokságot Magyarország rendezheti meg 2020-ban. Az új Dagály-komplexum lehető legjobb kihasználásának érdekében nyújtotta be a pályázatokat a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a Magyar Vízilabda Szövetség, az európai testület pedig budapesti ülésén úgy értékelte: Budapest megérdemli, hogy Európa legjobbjai négy év múlva ismét itt versenghessenek, írta közleményében a MÚSZ.

A tervek szerint 2020. januárjában rendezik a vízilabda Európa-bajnokságot – az olimpiai kvalifikáció miatt kell az év elején tartani –, míg májusban az úszó, műugró és szinkronúszó Eb-t, majd a Masters Eb-t is.

Júniusban, Balatonfüreden következhet a nyíltvízi úszók Európa-bajnoksága, és van egy opció arra, hogy a LEN történetében először az óriástoronyugróknak is rendezzünk egy Eb-t, mégpedig augusztus 20-án, ugyanazt az ideiglenes létesítményt használva, amit a jövő évi budapesti világbajnokságon.