Röhejes büntetést kap Lochte, vagy tényleg eltiltják a pesti vb-ről?

2016.09.08. 09:03

Sajtóértesülés szerint tíz hónapos eltiltást kapott Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó a riói játékok alatt okozott botrányért.

Az amerikai média és a Guardian úgy értesült, hogy az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága és Úszó Szövetsége közösen hozta meg az ítéletet. Egyelőre senki sem erősítette meg az eltiltás tényét, ám ha Lochte  valóban tíz hónapig nem szerepelhet versenyen, elméletileg akkor is rajthoz állhat a budapesti világbajnokságon, amelyet 2017. július 14. és 30. között rendeznek. A medencés úszók július 23-tól versenyeznek.

Csakhogy a sztorit lehozó Tmz.com és a Telegraph is úgy tudja, a büntetés a világbajnokságra is kiterjed.

Hivatalosan is hamarosan bejelentik, az amerikai úszószövetség a NOB-bal együtt fogja eltiltani, állítják.

A 10 hónap alatt a vb-ig nem lesz világverseny, így addig nem marad le komoly eseményről, maximum pénzdíjas versenyeken nem indulhat, kicsit nehezebb lesz a felkészülése. Persze az amerikai válogatókról hiányozna, és az már elkaszálja a pesti vb-től, vagyis a helyzete még elég homályos.

A sztár azt állította, hogy augusztus 15-én, Rióban őt és három úszótársát, Jack Congert, Gunner Bentzet és Jimmy Feigent fegyverrel rabolták ki, amikor taxival egy buliról visszafelé tartottak az olimpiai faluba. Később videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában ők randalíroztak, rongáltak meg egy benzinkutat, és kerültek összetűzésbe az alkalmazottakkal.

A 32 esztendős Lochte később élő televíziós műsorban bocsánatot kért a braziloktól. Elmondta, hogy erős alkoholos befolyásoltság alatt állította azt, hogy kirabolták őket, és túlzásba esett. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága szintén elnézést kért a sportolók viselkedése miatt.

A brazil rendőrség hamis bejelentéssel vádolta meg Lochte-t, ennek maximális büntetési tétele a dél-amerikai országban másfél év börtön.