Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Már látszik, hol versenyez Hosszú Katinka a jövő évi vb-n

2016.09.20. 16:27

Jövő júliusban, a hónap második felében Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot – még 297 nap van a rajtig –, amelyiknek a legfontosabb létesítménye az a 15 ezer néző befogadására alkalmas uszoda lesz, amit a Dagály strandon, illetve a mostanra már bezárt Dagály strand helyén építenek.

A komplexum építése jól halad, még a március végi átadási határidő előtt is kész lehet, de ez jelentős mértékben a téltől függ. Az uszoda Duna felőli oldalán már helyén van a hullámokat jelképező alumínium burkolat, ami már az Árpád hídról is jól látszik.

Ilyen.

Azt is tökéletesen lehet látni, hogy a versenymedencén már csak az utolsó simítások vannak hátra. Például az egyik legfontosabb, hogy milliméterre pontosan 50 méter legyen. A pontos bemérés után helyezik bele ugyanis a mobilfalat, akkor lehet hitelesíteni a méreteket. A fehér csempék már a helyükön vannak, ezt a fehéret fogjuk viszontlátni a közvetítésekben is.

A műugró medence, és ahonnan majd a medencébe ugranak, egyelőre még csak szerkezetkész. A bemelegítő medence 95 százalékos állapotban van – ezt csak a közvetítésekben fogjuk látni, ide már csak a sportolók, edzők mehetnek be –, erre merőlegesen van egy kis medence, ott lesz majd úszásoktatás jövő ilyenkor. A vb után ugyanis a lakosság veheti birtokba az uszodát.

Mellette van egy kör alakú jakuzzi, aminek a burkolata feldobja majd az egész teret, mert a MOME egyik hallgatójának ötlete alapján, mozaikokból fogják kirakni.

A versenyuszoda két oldalánál futnak majd fel a mobillelátók, annak a fémszerkezete már megvan. A lelátót értelemszerűen csak erre a versenyre építik meg, ami mindkét oldalon plusz 5 ezer férőhelyet ad majd. A verseny után visszabontható.

Az uszoda az 1-es villamostól ötperces sétával elérhető, a Margitszigetről pedig, ahol a vízilabdatorna meccseit rendezik, át lehet majd gyalogolni oda. Igaz, ez egy jó 3 kilométeres, bő félórás sétát jelent – persze lehet helyette a várhatóan sűrítetten közlekedő 26-os buszt vagy a dunai hajókat is használni majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?