Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szokatlan sportágváltás mellett döntött az úszó olimpiai bajnok

2016.09.28. 08:11

Egyelőre felhagy a versenyszerű úszással és kézilabdaedzésekre jár az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Florent Manaudou, írja az MTI.

A 25 éves gyorsúszó azt mondta, nem szeretné úgy folytatni az úszást, hogy abban nem leli örömét, ezért egy kicsit mással foglalkozik.

A kézilabdaedzéseket már el is kezdte az élvonalbeli Aix-en-Provence második számú csapatánál a 199 centis, és csaknem 100 kilós Manaudou, akinek egyelőre nincs más ambíciója, mint hogy a legjobbját nyújtsa és új örömforrásra leljen. Manaudou régebben kézilabdázott, de nagyon korán abbahagyta.

Rióban címvédőként második lett 50 méter gyorson és ezüstérmet nyert a 4x100-as váltó tagjaként is, ezután kérdés volt, hogyan folytatja.

„Az a környezet, amelyben mozgok, nagy médianyomást helyez rám, én pedig nem szeretném, hogy emiatt romoljanak az esélyeim arra, hogy ismét olimpiai érmet nyerjek Franciaországnak. Szeretném megteremteni magamnak a feltöltődés feltételeit" – indokolta a váltást. Az AFP-nek elmonda, hogy az elmúlt két olimpiai ciklusban elért sikereinek az alapja éppen az volt, hogy örömét lelte abban, amit csinált. Ezért döntött úgy, hogy a napi három edzéssel egy időre felhagy, ugyanakkor továbbra is úszik, és néhány versenyen el is indul. Mint mondta, inspirációt szeretne meríteni a kézilabdázásból.

Emlékeztetett rá, hogy nem egyedi az ő eljárása, mások is iktattak már be hosszabb szüneteket úszópályafutásukba, és többek között nővérét, Laure Manaudou-t, továbbá Yannick Agnelt, illetve az amerikai Michael Phelpset említette.