Széles magába nézett, de Gyurtát még mindig nem látta az uszodában

2016.10.03. 11:52

Gyurta Dániel és edzője, Széles Sándor a riói olimpia óta még nem találkozott az uszodában. Az edző nem érti, hogy miért nem kezdte el az edzéseket Rióban még döntőbe sem jutó tanítványa. Önvizsgálatot is tartott.

Széles úgy tudja, hogy Gyurta csak novemberben kezdené felkészülést, de még ebben sem biztos. „Sajnos mindeddig hiába próbálkoztam kapcsolatba lépni vele, nem tudtunk beszélni a folytatásról. Segítőim, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs velem együtt úgy tudták, hogy Dani hamarosan lejön az uszodába, de úgy látszik, további pihenőre van szüksége" – nyilatkozta a Lokálnak.

Gyurta Rióban azt kérte edzőjétől, hogy nézzen magába, ha olyanokat mond, hogy nem volt jól felkészítve az olimpiára. Széles ezt most meg is tette, de fenntartja a véleményét, hogy mást edzett úszója, mint amit ő előírt. Persze ő sem akar üzengetni.

„Állandóan önvizsgálatot tartok, mit és hogyan lehetne jobban csinálni. Igaz, a kazanyi világbajnokság után a betegségem miatt nem jártam le az uszodába. A múlttal azonban nem érdemes foglalkozni, ám most is vallom, hogy a riói felkészülés hajrájában már nem az én edzésterveim szerint folyt a munka. Lehet, hogy én is elkövettem hibákat, de most új alapokra kell helyezni az együttműködést a vb-szereplés érdekében."