Nem ezt érdemeltem - megszólalt Gyurta edzője

2016.10.21. 16:47 Módosítva: 2016.10.21. 21:58

Mint azt reggeli cikkünkben megírtuk, Gyurta Dániel, olimpiai bajnok mellúszó eldöntötte, hogy szakít edzőjével, és Nagy József irányításával dolgozik tovább. Elhatározását a Nemzeti Sportnak tett nyilatkozatában tudatta a közvéleménnyel, és mint kiderült, magával Széles Sándorral is.

A szakember a jochapress.hu kérdésére elmondta, hogy ő is az újságokból értesült tanítványa döntéséről.

"Én még el vagyok maradva egy brossúrával, ugyanis még ott tartok, hogy edzőkollégáimmal, Kovácshegyi Ferenccel, Virth Balázzsal és Danival valamikor november elején leülünk és megbeszéljük a folytatást, hogyan tovább."

Természetesen meglepett a dolog és azt hiszem, hogy 17 évi közös munka, olimpiai és világbajnoki sikerek után ezt nem érdemeltem meg!

Gyurta Dániel felkészítése nélkül is maradt elég dolga Széles Sándornak és stábjának, az Újpesti TE utánpótlását fogják figyelemmel kísérni, és kiválasztani a több, mint 80 úszó közül azokat, akik nemzetközi szinten is eredményesek lehetnek. Érdekesség, hogy Gyurta Dániel továbbra is az Újpesti TE úszója maradt, ahogy testvére, Gyurta Gergely is, akit az edző Kapás Boglárka mellett a szakosztály legjobbjai között említett.

Amikor volt tanítványának jövőjéről kérdezték, Széles Sándor megjegyezte, hogy akik eddig otthagyták, azok nem lettek utána jobbak, a példák közt a Verrasztó-testvérekre, Risztov Évára és Szilágyi Liliánára is hivatkozott.

Az edző a történtek dacára továbbra is drukkol Gyurtának, és maga is érdeklődéssel várja, milyen eredményekre lesz képes Nagy Józseffel: "Természetesen egyetlen, rossz gondolatom sincs Danival kapcsolatosan és soha nem fogok ellene drukkolni. A 17 év közös munka nagy összekötő kapocs, komoly érzelmi szálak fűznek hozzá. A szakmai kíváncsiság megvan bennem, várom, mire lesznek képesek az új munkakapcsolatban?"