Gyurta: Sohasem szorultam rá, hogy szavakat adjanak a számba

2016.11.16. 18:19 Módosítva: 2016.11.16. 20:07

Gyurta Dániel nem kíván Hosszú Katinkával közös álláspontra helyezkedni - ezt maga az úszó közölte telefonon Hargitay András szövetségi kapitánnyal, állítja Hargitay. Gyurta azonban nem sokkal később a Facebookján írta ki, hogy sohasem szorult rá arra, hogy szavakat adjanak a szájába, szerinte az álláspontja egyértelmű.

"Dani maga hívott fel a délután folyamán, és tisztáztuk, hogy Hosszú Katinka közleményét illetően milyen nyilatkozatot tett" - mondta az MTI-nek Hargitay András.

"Dani elmondta, nem kíván Katinkával közös álláspontra helyezkedni. Ő annyit mondott, hogy, mint az élet bármely területén, az úszósportban is mindig van min javítani, de egyáltalán nem áll szándékában leváltani az elnököt. Egy vágya van, hogy legjobb tudása szerint, a tőle megszokott szinten készüljön" - mondta.

Hargitay András hozzátette, az olimpiai bajnok mellúszó nem kíván a sajtóban magyarázkodni, de felhatalmazta arra, hogy szavai átértelmezését tisztázza.

Gyurta erre a Facebookján reagált este negyed nyolckor:

Sohasem voltam rászorulva, hogy a szavakat egy harmadik fél adja a számba, ezért a félreértések elkerülése érdekében változatlan formában itt is közlöm délutáni nyilatkozatomat. Ebben álláspontom egyértelmű, az további magyarázatra nem szorul.

Majd pedig linkelte az nso.hu beszámolóját a korábbi közleményéről.

Szerdán a 24.hu-n jelent meg Gyurtával egy interjú, amelyben a klasszis így nyilatkozott: „Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni."