A lehetetlen helyzetbe került Hargitay sem mond le

2016.11.17. 18:33

Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya nem mond le, annak ellenére, hogy a Gyurta-család lehetetlen helyzetbe hozta és Hosszú Katinka edző-férje sem áll vele szóba, írja az Hvg.hu.

Az úszókapitányt a múlt héten Gyurta Gergely miatt érték támadások. Hargitay csak 1500 gyorsra akarta benevezni a rövidpályás világbajnokságon, holott 400 vegyesen is olyan időt úszott, amivel indulási jogot szerzett. Hargitay Gyurta Dániel és Gyurta Tamás (az úszó testvérek apja és az Újpest szakosztályvezetője) nyomására végül megváltoztatta döntését, így Gyurta Gergely két számban indulhat.

Hargitay szerdán újabb kínos ügybe keveredett, az úszószövetséget bírálóGyurta Dániel nyilatkozatát próbálta értelmezni a nyilvánosság előtt. Szerinte Gyurta nincs közös állásponton Hosszú Katinkával, csak azt szeretné, ha jobban mennének a dolgok a szövetségben, és ezt maga az úszó mondta neki. Gyurta később erre reagálva írta: „Sohasem voltam rászorulva, hogy a szavakat egy harmadik fél adja a számba."

Hargitayt Sárdi Ákos edző is támadja. „Rosszabb lett a helyzet, mint volt. Kissnek a vitatható módszerei mellett erős akarata volt, kiállt a döntései mellett." Hargitay Andrást már "tökéletesen alkalmatlannak" látja feladatára. Ennek szerinte személyiségi okai is vannak: az érzékeny, konfliktusokat kezelni nem tudó Hargitay nem tudja érvényesíteni az akaratát, a konfliktushelyzetben összeroskad.

Kozma Dominik is csatlakozik a lázadókhoz

 „Elérkezettnek látom az időt, hogy kiemelten eredményes válogatott társaimmal egyetértésben kiálljak az ügyért, amely a teljes magyar úszósport jövőjét érintő reformokat hivatott szorgalmazni" - írta közleményében, amelyet a Nemzeti Sport szerkesztőségéhez juttatott el.

„Az elmúlt években sajnálatos módon a Magyar Úszó Szövetség részéről a demokratikusnak semmiképp sem nevezhető, objektivitást gyakran mellőző eljárások, döntések születtek, amelyek megnehezítették a versenyzők és edzőik munkáját, ezzel kockáztatva felkészülésük nyugodtságát és eredményességét az aktuális világversenyekre"  – írta a londoni olimpián a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik, egyéniben Európa-bajnoki bronzérmes úszó