Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Gyurta mindent megkapott, érthetetlen a felfordulás

2016.11.17. 21:05

Hargitay András szövetségi kapitány szerint érthetetlen az a felfordulás, amely a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és több versenyző - élükön a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával - között alakult ki, írja az MTI.

Hargitay M1 aktuális csatornának adott interjúban azt mondta,

semmilyen igazi konkrétummal nem álltak elő azok a versenyzők, akik kiálltak Hosszú Katinka mellett.

Hargitay András külön kitért Gyurta Dánielre, aki szerdán csatlakozott Hosszúékhoz, majd - Hargitay elmondása szerint - egy telefonbeszélgetés után a szövetségi kapitányon keresztül helyesbített álláspontján, nem sokkal később azonban újra változtatott. A szakember elmondta, sem az olimpiai bajnok mellúszót, sem klubjánál, az UTE-nél nem tudott senkit utolérni az üggyel kapcsolatban - ráadásul a szintén UTE-s Kapás Boglárka is közleményt adott ki -, és miután a londoni bajnok apja, Gyurta Tamás a szakosztályvezető, Hargitay szerint biztosan van ráhatása ezekre a dolgokra.

Hargitay hangsúlyozta, miután Gyurta Széles Sándor edzővel szakított, és bejelentette, hogy a Magyarországra hazatérő Nagy Józseffel képzeli el a jövőt, a MÚSZ volt az első, amely felvette a kapcsolatot a trénerrel és megállapodott vele, miközben az UTE-nál csaknem egy hónapig gondolkoztak az alkalmazásán.

„Ha valakinek minden kívánsága teljesült, az Gyurta Dániel, akinek még külön pszichológust is kivittünk Rióba. Ezek után azt mondja, nem kapott meg mindent, ami nagyon furcsa dolog" - mondta Hargitay.

A kapitány megvédte Gyárfást is

A szövetség munkájáról Hargitay András megjegyezte, nincs központi akarat, nincs központi vezérelv, mindenki a saját módszerei szerint készülhet.

Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök szerepéről a szövetségi kapitány elmondta, hogy munkájának köszönhetően folyamatosan szponzorokkal erősödik a szervezet, és ezek által a klubok és a versenyzők is jobb feltételek között dolgozhatnak. Azt mondta, elvárható lenne, hogy a versenyzők részt vesznek olyan eseményeken, amelyeken jelen vannak a szponzorok. Példaként hozta fel az Audival kötött megállapodást: 24 autót vehettek volna át a magyar úszók, de csak hárman vettek részt az ünnepélyes átadáson.

Megjegyezte, Gyárfás Tamás a nemzetközi szövetségben (FINA) betöltött pozíciójával is nagyban hozzájárul a magyar úszósport sikereihez: a legjobb példa erre a decemberi windsori rövidpályás világbajnokság, ahová minden versenyző a saját edzőjével utazhat majd ki.

„Le fognak csitulni a kedélyek. Azt gondolom, ha mindenki magába száll és végiggondolja, mit is szeretne, akkor rájön, hogy mindene megvan, amit csak akar. Biztos van lehetőség arra, hogy jobban dolgozzunk, de az a felfordulás, ami most jelen pillanatban van, az minimum érthetetlen" – tette hozzá.  • Vennék
  • Hírek