Czene: Diktatúra van az úszószövetségben

2016.11.18. 08:33

A sportért felelős korábbi államtitkár és olimpiai bajnok úszó, Czene Attila erős nyilatkozattal szállt be a magyar úszók és a szövetség közti konfliktusba. A Lokálnak azt mondta, diktatúra van. 

Diktatúra van a szövetségben, és ez már a mi időnkben is így volt. Sokan egzisztenciájukat féltve nem mernek vagy nem akarnak megszólalni az alig leplezett fenyegetések miatt. 

Hozzáteszi, hogy a jelenlegi helyzet senkinek nem jó, de valahogy mindenképp változtatni kéne.

„A szövetség úgy tesz, mintha kegyet gyakorolna a felkészüléshez szükséges pénzek osztogatása során” – mondta Czene, aki szerint Gyárfás Tamás olyan szakmai kérdésekbe is beleszól, melyekben nem igazán kompetens. 

Elmondta, hogy az állami támogatások révén leginkább közpénzekről van szó, melyek felhasználásáról a szakmának kellene döntenie, de ez most nem így működik. Pedig mindenki máshoz hasonlóan az úszószövetség pénzügyeinek is átláthatónak kellene lenniük.

Azért azzal sem ért egyet, hogy a sportolóknak kellene dönteniük, hogy ki és mikor mondjon le, mert erre van a közgyűlés. Hosszú Katinka a napokban szólította fel Gyárfást távozásra.