Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Czene csak akkor lenne úszóelnök, ha Gyárfásnak nem lesz köze a szövetséghez

2016.11.28. 20:42

Hétfőn ismét megszólalt Czene Attila az úszóelnök Gyárfás Tamás és Hosszú Katinka között kirobbant vita kapcsán: a korábbi olimpiai bajnok elmondta, hogy szerinte Hargitay András nyomásra cselekszik, így saját korábbi mondatai alapján fel kellene állnia a kapitányi székből, már csak azért is, mert elnökként hasznosabb lehet a magyar úszósportnak.

Czene szerint a kapitány az a Sós Csaba lehetne, aki többet is ért az úszáshoz és jobban is benne van, mint Hargitay. Erről a Sport TV Mai helyzet műsorában beszélt.

Azt is kiemelte, hogy ő sosem nyilatkozott arról, hogy úszóelnök szeretne lenni, és ha lenne is ilyen megkeresés, csak akkor vállalná el a posztot, ha Gyárfás Tamás beismerné, nem jó társadalmi elnöknek. „...azzal a habitussal, illetve azzal a vezetési stílussal, amit ő képvisel, társadalmi elnökként ő nem jó. Ha ezt ő felismerné, és azt mondaná, »jó, rendben, akkor én mást csinálok«” – mondta Czene, aki példaként dr. Aján Tamást emelte ki.

Ő a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget vezeti, a hazai szövetségben viszont semmilyen tisztséget nem tölt be.

„Nagyon sokat tett ő biztosan az úszó sportért, azt gondolom, és ezt meg is köszönhetjük neki, de azért azt is tudni kell, hogy az úszóeredmények nélkül ő sem tudott volna ilyen sikeres, menedzsertípusú, elsősorban menedzser- és marketing-szemléletű emberként társadalmi elnök lenni, és például úszó vb-t akár idehozni Magyarországra, vagy akár a vb szervezésében részt venni sikeresen” – zárta Czene Gyárfásról.