Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Hosszú: Páratlan összefogás volt, új korszak kezdődik

2016.12.01. 16:28

A kanadai Windsorban tartózkodó, és a szerdán kezdődő rövid pályás világbajnokságra készülő Hosszú Katinka hosszabban is elmondta a véleményét Gyárfás Tamás szerda reggeli lemondásáról. 

Szerdán még csak annyit írt: a legsötétebb éjszaka is véget ér, és kisüt a nap.

Úgy gondolja a Facebookon közzétett posztjában, amit társai - Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn és Dávid, Kozma Dominik, Biczó Bence, Bernek Péter - nevében és egyetértésével fogalmazott meg, hogy egy új korszak kezdődik.

"Egy olyan korszak, ahol a szakmaiság és a magyar úszósport érdeke minden eddiginél előbbre való lehet, ahol nincs helye félelemnek és bizonytalanságnak.

Az összes úszó, a felkészülésüket segítő edzők, szakemberek lehetőséget kaptak arra, hogy együtt, korlátok és gátak nélkül dolgozhassanak azon, ami valójában a feladatuk. Egy olyan változás következhet be, ami az épp úszni tanulóktól egészen a tekintélyes szakm ai múlttal rendelkezőkön át mindenkinek teret és - nem utolsósorban - reményt adhat arra, hogy számításba vegyék a véleményüket, problémáik a megfelelő figyelmet kapják és segítsék őket a megoldáshoz vezető úton."

Úgy véli, a magyar úszósport megmutatta, hogy a vészterhes időkben olyan összefogásra képes, ami eddigi történetében páratlan.

A teljes megújuláshoz azonban elengedhetetlen szerinte, hogy a jövőben bekövetkező változások beivódjanak az úszás mindennapjaiba, mert a rendszerszintű problémák nem szűntek meg az elnök távozásával.

"Továbbra is égető szükség van a hatáskörök tisztázására, átlátható szabályokra, megfelelően alátámasztott válogatási- és forráselosztási elvekre, az edzőtáborok hozzáférhetőségének racionalizálására.

Óriási feladat áll még a magyar úszósport képviselői előtt, mert az eddigi kultúrát fel kell váltsa egy demokratikusabb működés.

Mindannyian vegyünk egy nagy lélegzetet, és folytassuk együtt azt a megfeszített, alázatos és kemény munkát, aminek célja a 2017-es budapesti világbajnokságra való felkészülésen túl az, hogy a magyar úszósport az őt megillető helyen, a világ élvonalában maradjon."