Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Már ünnepelt a célban, amikor kiderült, még van 50 méter

2016.12.07. 09:57

A kanadai rövid pályás világbajnokság első száma a 400 méteres gyorsúszás volt, ebben úszott a Fülöp-szigeteki Axel Ngui is.

Sőt, vezetett is a második előfutamban, amikor 350 méternél azt hitte, célba ért. Ennek megfelelően kicsit meg is könnyebbült.

Akkor dermedt le, amikor rájött, hogy rosszul számolt: 16 hossz helyett csak 14-et teljesített, azaz 50 méter még hátravan. Ezért visszarakta a szemüvegét, és belehúzott, de természetesen már nem tudott úgy felpörögni.

Végül több mint 10 másodperces hátránnyal a hatodik lett ebben az előfutamban. A győztes Arroyo egyébként kívül maradt a 4 percen. Ha a Fülöp-szigeteki versenyző nem áll meg, és 4 percen belülre kerül, akkor sem jutott volna döntőbe – a nyolcas fináléhoz 20 másodperccel jobb idő kellett –, vagyis nem sok minden múlt a hibáján, de akkor nyilván nem is beszélne róla senki.

Az M4 videója itt nézhető meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?