Hosszú: Jókat hallottam az elnökjelöltről

2016.12.14. 08:38

Kedden hazatértek a magyar úszók a kanadai Windsorból, ahol a múlt héten a rövid pályás világbajnokságot rendezték.

A hét aranyig jutó Hosszú Katinka azt mondta a sportnapilapnak, hogy az érmeivel elégedett, az elért időkkel ellenben nem teljesen. A versenyző a második helyre hozta be Magyarországot az összesített éremtáblán. Egyedül jobb volt, mint a többi európai ország. 

"Az első három napon különösen nehézkesen ment az úszás, a mozgásom nem volt olyan laza, mint amilyen szokott lenni a nagyobb versenyeken" - nyilatkozta.

Gyárfás Tamás szerda délután sajtótájékoztatót tart, lemondását még november 30-án reggel jelentette be. Szerdán ül össze az elnökséggel, a tagokat most fogja tájékoztatni a kialakult helyzetről.

A lemondás óta Bienerth Gusztáv tűnik egy komoly jelöltnek az elnöki posztra.

Róla azt mondta Hosszú, hogy személyesen nem ismeri, de jókat hallott a korábban a futballban és a kézilabdában is megforduló gazdasági szakemberről.

"Az úszók többsége ugyanazon az oldalon áll. Képesek vagyunk együtt gondolkodni és együtt fellépni egy jó ügy mellett, ami hihetetlenül felemelő érzés. Mindenki azt szeretné, hogy változzon valami a sportágban" - magyarázta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki az egész világ legjobb sportolónője lehet, rá is lehet szavazni.