Hosszú Katinka és C. Ronaldo Európa legjobbjai

GettyImages-628144098
2017.01.01. 21:06 Módosítva: 2017.01.01. 21:09

Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo lett a 2016-os év európai sportolója a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) kontinentális szekciója által szervezett szavazás eredményeként. 

Az AIPS Europe közleménye szerint mindketten először végeztek az élen a voksoláson.

Hosszú Katinka az idei nyári olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerzett, emellett megnyerte a rövidpályás világkupa-sorozatot, majd a kanadai Windsorban rendezett rövidpályás vb-n hétszer nyert, kétszer pedig második lett. A londoni Európa-bajnokságon is nyert három aranyat egyéniben, egyet pedig váltóban.

A magyar mögött Angelique Kerber német teniszező és Laura Trott brit kerékpáros végzett a második, illetve harmadik helyen.

A magyar úszó pár napja - Simone Biles amerikai tornász mögött - a második helyen végzett az AIPS-nél a világ sportolóinak versengésében.

Emellett harmadik volt az európai hírügynökségeknek 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, amelyen éppen Cristiano Ronaldo került az élre.

Hosszút december elején az év legjobb női úszójának választotta a vizes sportok világszövetsége, a FINA.

Cristiano Ronaldo a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, a portugál labdarúgó-válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert, decemberben a klub-vb legjobbja lett csapatával, és ő érdemelte ki a 2016-os Aranylabdát.

A második helyen a teniszező Andy Murray, a harmadikon pedig a Forma-1 világbajnoka, Nico Rosberg végzett.