Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Miklós Edit edzésen bukott, helikopter ment fel érte

2017.01.15. 10:31

A zauchensee-i sívilágkupa-futam hivatalos edzésén bukott Miklós Edit vasárnap délelőtt, jelentette helyszíni tudósítónk.

A magyar versenyzőért mentőhelikoptert küldtek fel, hogy le tudják hozni, bár a sérüléséről még nem tudni pontosat.

Érkezett egy felvétel is a bukásról, ezen azt lehet látni, hogy a pálya felső szakaszán nagy sebességnél szétcsúszott a lába, majd csúszás közben feldobta a talaj, és elég szerencsétlenül ért földet. A magyar versenyzőnek komoly fájdalmai voltak, és a térdét fájlalta az esés után. 

A mentőhelikopter a pálya aljáig hozta le a sérült versenyzőt, majd egy másik helikopterrel egy közeli kórházba vitték kivizsgálásra. Ott döntenek arról, ha kell, hová küldik tovább. A magyar szövetség későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítés: egyelőre annyit tudni, hogy Miklós Edit térde kifordult, az orvosok visszatették, de instabil, vizsgálják, hogy a szalagok és az erek milyen mértékben sérültek.

IMG 1899
Fotó: Fehér János

A zauchensee-i pályán szombaton nem tudták megrendezni a versenyt a körülmények miatt, a folyamatos havazás szólt közbe, ezért  csúsztatták vasárnapra a lesiklást, és törölték az eredetileg kiírt szuperkombinációt. Próbálták endbe hozni a pályát, de a jelek szerint nem sikerült mindenhol jól tömöríteni a havat, mert Miklós Edit mellett Nadia Fanchini is elesett, őt is mentőhelikopterrel hozták le. Havazás miatt kellett törölni korábban a csütörtöki és a pénteki edzést. 

Miklós Edit három verseny után az ötödik a lesikló világkupában, és sokat fejlődött új edzőjével, Stefan Albplanalppal, aki látja a nagy lehetőséget a sízőben. A magyar versenyző dobogós helyezést szeretett volna elérni a mostani hétvégén. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport