Judit
3 °C
7 °C

Mindent elvettek Gyárfás Tamástól

2017.02.10. 08:58

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) korábbi elnöke, Gyárfás Tamás a vizes világbajnokság szervezőbizottságában sem maradhatott. Gyárfás november végén, a rövid pályás világbajnokság előtt mondott le – ott is tiltakoztak volna ellene –, miután a legjobb hazai úszók, Hosszú Katinka és Gyurta Dániel hétpontos ultimátumban követelték a távozását.

Gyárfás Tamás
Gyárfás Tamás
Fotó: Huszti István

A szervezőbizottságban mostantól Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter lesz az egyetlen elnök. A politikus még tavaly év végén is úgy nyilatkozott, hogy Gyárfás a korábban létrehozott társelnöki pozíciót megtarthatja, számít a munkájára,

ezt a pozíciót azonban most egy kormányhatározattal megszüntetik. Mostantól csak tanácsadóként számítanak a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökére.

A január 8-án megválasztott új elnök, Bienerth Gusztáv viszont bekerült a szervezőbizottságba. Ahogy ott vannak a többi sportág vezetői is.

Bienerth és Gyárfás februárban együtt látogatják meg az európai szövetség (LEN) vezetőit, az új elnököt a régi fogja bemutatni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?