Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Gyárfás mégis marad a vizes vb szervezőbizottságában

2017.02.14. 10:19 Módosítva: 2017-02-14 10:29:18

Néhány napja egy kormányhatározat alapján született döntés arról, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáról január 8-án lemondó Gyárfás Tamás a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztját is elveszíti.

Ehhez képest a kedden megjelent Magyar Közlönyben Orbán Viktor saját kezűleg jegyzett kormányhatározata már azt írja, hogy a „Bizottság munkájában a Bizottság elnökének felkérése alapján tanácskozási jogkörrel más közreműködő is részt vehet”. 

Így az úszószövetség új elnöke (Bienerth Gusztáv), valamint a vízilabda- (Kemény Dénes), a műugró- (Tuzson Bence) és a szinkronúszó-szakszövetség (Haranghy Csaba) vezetője mellett a FINA magyar alelnöke is tagja a testületnek. Utóbbi történetesen Gyárfás Tamás. A határozat alapján a bizottság tagjai tanácskozási és véleményezési joggal bírnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?