Aliz
6 °C
14 °C

Szinte titokban adták át a Dagály Duna Aréna kulcsát

2017.02.21. 13:08 Módosítva: 2017-02-21 14:07:55

Fürjes Balázs kedden bejelentette, hogy a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el, tudósított az MTI. Erről az eseményről nem kapott a sajtó meghívót, és az MTI-ben sincs benne a napi programban.

"Ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól" - jelentette ki az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a keddi ünnepélyes eseményen.

Tarlós István az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az uszoda építését. 

Budapest a világbajnokság alatt a legszebb arcát mutathatja, ha el nem rontjuk ezt a saját össze-vissza kommunikációnkkal"

- jegyezte meg Tarlós István.

A Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.

Pontosabban egy rövid időre már meg is tette, amint erről egy videó tanúskodik a vb Facebook-oldalán.

Cseh László, Gyurta Dániel és Hosszú Katinka is ott van a rajtkövön. A FINA ügyvezető igazgatója, Cornel Marculescu is megnézte a rendhagyó versenyt.

Gyárfás Tamás leváltott úszóelnök pedig a FINA legfontosabb emberét Orbán Viktorhoz kísérte el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?